már
7

Fektessünk aranyba?


Szerző: eloszto | 8:00 pm
Email
ShareHozzáadom könyvjelzőimhez!

Az elmúlt évek egyik nagy nyertese volt az aranybefektetés, illetve inkább az, aki aranyba fektette pénzét :)

Három fő módját választhatjuk az aranyvásárlásnak:

  • vehetünk határidős tőzsdén "papíron" aranyat
  • vásárolhatunk törtaranyat ékszer formában vagy tömbben
  • és vehetünk arany pénzérméket is

Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. A tőzsdén jegyzett arany a leglikvidebb (azaz a legkönnyebben eladható vagy vehető) ugyanakkor nem megfogható, hiszen az arany fizikailag nem kerül hozzánk, hanem csak tulajdonjogot igazoló papírja. Cserében viszont könnyebb és biztonságosabb tárolni, mozgatni. Érthető módon azonban nem mindenki bízik ebben a formában.

A törtarany vagy érme fizikailag megfogható, emiatt nagyobb "biztonságérzetet" ad, de vigyázni kell rá, és nem mindig találunk rá hamar vevőt, ha pénzre van szükségünk. Viszont jól meg kell vizsgálni vagy inkább vizsgáltatni, nehogy aranyozott ezüst legyen a gyűrű!

Egy biztos: az arany legalább 6000 éve folyamatosan érték szinte a világ bármelyik szegletében, és nagy bizonyossággal az is marad a legrosszabb Mad Max időszámítás hajnaláig (ami reméljük soha sem következik be).

Balázs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloszto.blog.hu/api/trackback/id/tr33968145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása