jan
30

70000 pénztártag lép át a TB nyugdíjrendszerbe

Címkék: pénz spórolás forint háztartás kiadás
Szerző: szépszabóházi | 4:56 pm
Email
ShareHozzáadom könyvjelzőimhez!

Tavaly december végéig 69469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (TB) nyugdíjrendszerbe. Mellettük 1823 olyan volt pénztártag kérte öregségi nyugellátásának módosítását, s visszatérését a tisztán TB rendszerbe, aki jelenleg már részben magánnyugdíjpénztári szolgáltatásban részesült – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (Felügyelet) beérkezett pénztári adatszolgáltatásból.

Mint ismeretes egy tavalyi törvénymódosítás nyomán összesen közel 123000 pénztártag előtt nyílt meg a visszalépés lehetősége a TB rendszerbe, akiket a Felügyelet erről levélben értesített.

A beérkezett kérelmekből a magánnyugdíjpénztárak december 31-ig 45292 pénztártagét, illetve 1017 volt pénztártagét fogadták el, a további kérelmek feldolgozása folyamatban van. A már elfogadott kérelemmel rendelkező pénztártagok egyéni számlájának piaci értéke közel 74,87 milliárd forintra rúg. A visszalépők kapcsán az Államadósság Kezelő Központ részére állampapírban 50,22 milliárd forint átadása, a Magyar Államkincstár részére 6,51 milliárd forint visszautalása történt meg.

A nyugellátásuk módosítását kérő volt pénztártagok egyéni számlájának összege közel 1,25 milliárd forintot tesz ki. Ebből a Nyugdíjbiztosítási Alap részére 1,04 milliárd forint visszautalása történt meg.

Az egyéni számlaösszegek és a tényleges visszautalás közti eltérés oka, hogy a pénztárak az elfogadott kérelmek csak egy részét tudták átutalni december 31-ig. A további átutalásokra az idei év elején kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloszto.blog.hu/api/trackback/id/tr891715124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása