sze
8

1000 dollár fölött az arany ára

Címkék: pénz tőzsde
Szerző: szépszabóházi | 7:24 pm
Email
ShareHozzáadom könyvjelzőimhez!

Átlépte az 1000 dolláros szintet az arany ára, miután a dollár tovább gyengült ma az euróval szemben, és áttörte az 1,44-es szintet.Az arany árát elsősorban a dollár mozgatja, mert a befektetők továbbra is a biztonságosabb utat választják. Az ezüst a nyomában van.

 

 

Teljes cikk megtekintése

A bejegyzés trackback címe:

https://eloszto.blog.hu/api/trackback/id/tr771369403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2009.11.07. 09:40:32

Ez a papirarany nem egyenlo a fizikai arany

Investors who believe this are making the mistake of thinking COMEX gold is the same as real physical gold. It is not.

COMEX gold is a form of debt. It involves one party promising to produce gold (money) to another at a future date. Like all forms of debt, a COMEX futures contract is only as good as the counterparty behind the contract. Right now, because of low margin requirements, sellers of gold futures only have enough gold to cover 10% of outstanding contracts stored in COMEX warehouses. Considering that the biggest sellers of gold futures contract are insolvent financial institutions, it is obvious that COMEX gold has enormous counterparty risks . If even a quarter of outstanding contracts asked for physical delivery, it would be enough to guarantee a default. Since a financial collapse would actually creates the risk total default (insolvent banks can't produce the gold or cash), COMEX gold fails miserably as a safe haven . This is why COMEX gold prices are falling, while physical gold is disappearing from the market place.
süti beállítások módosítása