jan
29

Tőzsdei elemzés (január 25-31.)

Címkék: árfolyam pénz befektetés háztartás tőzsde deviza bux bankszektor
Szerző: szépszabóházi | 4:46 pm
Email
ShareHozzáadom könyvjelzőimhez!

Tőzsdei elemzéseink 2010-ben is folytatódnak. Elsőként ezúttal néhány egzotikus csemegével jelentkezünk! A megszokottakon túl most India, Kína, Brazília vár rád!

 

S&P 500

A Standard and Poor’s 500-as amerikai index napi grafikonján jól látható, hogy a középtávú emelkedés támaszának számító narancssárga vonal nem tudta tartani Barack Obama és a kedvezőtlen makro adatoknak köszönhetően kialakult eladói nyomást. Az árfolyam egy alacsonyabb intenzitású támaszáig esett vissza és korábbi árfolyamminimumain nem esett át, így egyelőre csak egy erősebb korrekcióról beszélhetünk. Nem árt azonban résen lenni, mert az 1060 pontnál található szint eleste újabb 3% indexszintű esésnek enged teret. Ezután már csak az 1030 pontos szint tekinthető meghatározónak. Emelkedésnek viszont van tere ugyanis az ötvennapos mozgóátlag 1112 pontos szintjét követően a korábbi plafon 1150 pontos szintje következik.

a448

Bovespa

A Bovespa brazil index esetén először fölfele ajánlott nézni, ugyanis a fekete vonal a historikus maximum 73.873 pontos szintjét jelöli, amely még a néhány napos korrekciót követően is csupán 12%-ra található. Nem szeretném megkérdőjelezni a dél-amerikai ország gazdasági erejét, de mégis kételkedem abban, hogy a főképp nyersanyagexportra épülő gazdaság, hogy képes szinte azonos szinten pörögni a válságot megelőző önmagával, mikor felvásárlásai súlyosan megcsappantak a ipari termelés lassulása miatt, miközben számos nyersanyag ára is jelentősen leértékelődött. Az árfolyam holnapi emelkedése még jelentheti az emelkedő trend folytatódását, de elég egyetlen nap árfolyamesés egy 10%-os korrekció kialakulásához 60.000 pontos szintekig.

a449

DAX

A frankfurti tőzsdeindex kéthetes korrekciója egyelőre még nem tűnik végzetesnek. Az árfolyam legfőbb támasza zöld vonallal még biztos támasznak tűnik. Amennyiben viszont ez elesik, újra nőhetnek a piros gyertyák. Először 5.600, majd 5.490 ez követően pedig 5.360 pontig. Emelkedésben ellenállást találunk 5.824, 5.880 és 6.050 ponton.

a450

Sensex

Az indiai börze is korrekcióban van, de a zöld támaszvonal letörését követően lassulni látszik az esés. Egy hosszú alsó kanóc, majd egy kis doji könnyen az újabb fordulat jelei lehetnek. Likvidáláson 16.500 pont alatt érdemes gondolkodni, míg utánvásárlásba 17.800 pont fölött érdemes gondolkodni.

a451

Hang Seng

Kínát már kezdtük temetni, hiszen egy négyes topot produkált a piac fals kitöréssel, ami a befektetők elkedvetlenedésének is tekinthető. Ennek nyakvonalát verte az index múlt csütörtökön. A fals kitörés mértékét, azonban ellentétes irányba is fel kell mérni, melyet a grafikonon kék vonallal jelöltem. Ez a szint egybeesik a 200 napos mozgóátlaggal, ahonnan még csütörtökön, napon belül visszarántották az indexet. Ma ugyan alacsonyabban zárt az árfolyam, mégis a vevők voltak napközben már a dominánsak. Kíváncsian várom a folytatást. A 200 napos mozgóátlag letörését a 19.375 pontos korábbi minimum vagy a 38,2%-os Fibonacci 18.857 pontos szintje torpanthatja meg. Emelkedésben 21.677, 22.600 és a 23.000 pontos szintek kritikusak.

a452
Kérdezze személyesen elemzőnket!
Név:*
Telefonszám:*
Email cím:
Lakóhely*:
 * -al jelölt mezők kitöltése kötelező!

A bejegyzés trackback címe:

https://eloszto.blog.hu/api/trackback/id/tr281715109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása