feb
23

Hogy állnak a külföldi tőzsdék?


Szerző: szépszabóházi | 9:42 am
Email
ShareHozzáadom könyvjelzőimhez!

 

A Hang Seng és a Sensex az elmúlt héten egyaránt jelentős felértékelődést mutatott. És hogy állnak a többiek?

 

 

Hang-Seng

A Hang Seng kínai tőzsdeindex az elmúlt héten jelentős felértékelődést mutatott. A counter trend alól kitört, ez talán megerősíti az újbóli emelkedés reményét. Viszont, intő jel, hogy a korábbi letörési szintet amit piros vonallal jelöltem, s ami egybeesik az első visszateszt lokális maximumával, azt az árfolyamnak a múlt héten nem sikerült áttörnie. A hétfői kereskedés dojival, de negatív tartományban zárult, ami valószínűleg a pénteken nyitva hagyott gapnek a betöltését célozta meg.

a474

 

 

 

 

 

 

 

Sensex

A Sensex a kínai piachoz hasonlóan szintén jelentős felértékelődést mutatott a múlt héten. Kitört a counter trend alól, azonban intő jel, hogy a korábbi lokális maximumot, ami egybeesik a letörési szinttel, így sem tudta az árfolyam átütni. A hétfői kereskedés pedig egy hosszú felső kanócos dojival zárult, ami akár egy fordulós jelként is értelmezhető. A folytatást illetően érdemes lehet figyelni a 15.800 pontos szintre, ami a korábbi minimuma a piacnak, illetve 15.600 pontnál a 200 napos mozgóátlag jelenthet még támaszt. Az emelkedésben a letörési szint 16.500 pontos szintje, az 50 napos mozgóátlag 16.700 pontos szintje, illetve a korábbi lokális maximum 17.800 pontos szintje állíthatja meg az árfolyam emelkedést.

a475

 

 

 

 

 

 

 

RTS

Az orosz tőzsdeindex árfolyam változása is érdekesen alakult. Itt is látható egy komoly visszarendeződés, de a letörési szintnél dojival fordult a piac. A felső kanóc pontosan az 50 napos mozgóátlag 1.432 pontos szintjéig szúrt föl. Ma egyelőre egy alsó kanócos doji látszik, ami tulajdonképpen a lokális minimum visszatesztjeként is értelmezhető, azonban itt még elég messze vagyunk attól, hogy a negatív trend megszűnni látszódjék. Az árfolyam meg sem közelítette a korábbi lokális maximumot, és a counter trend is egyelőre sértetlen. Így kíváncsian várhatjuk a folytatást.

a476

 

 

 

 

 

 

 

Dax

Érdekesen alakult a Dax elmúlt heti kereskedése is. A hét első felében a counter trend és a kétszáz napos mozgóátlag ékalakba szorította be az árfolyamot, ebből csütörtökön sikerült kitörnie a piacnak: szépen, egy alsó kanóccal tesztelte vissza a counter trend kitörési szintjét. Pénteken már gap-pel nyitottunk fölfelé, kérdéses, hogy a későbbiekben az itt szabadon hagyott teret, 5600 – 5630 pontot, betölti –e a német piac. A hétfői kereskedésben erre már „rátettünk egy lapáttal”, ahol ismét egy komoly gap-pel nyitottunk egészen 5.741 pontig, amit csak két ponttal tudott felülmúlni a piac napon belül. Innentől kezdve a vevők vannak egyelőre domináns szerepben, akik az árfolyamot az ötven napos mozgóátlag 5.697 pontos szintje alá rugdosták a nap végére, a záróár 5.688 pont.

a478
 
 
 
 
 
 
 
 

 FTSE

A múlt héten a legprecízebb kereskedés a londoni piacon zajlott. Itt már második hete tart a komoly felértékelődési hullám: múlt héten hétfőn az árfolyam végül a counter trenden túl, felül tudott zárni és a felső kanóc a letörési szintet már vissza is tesztelte. Ezt követően kedden a counter trend alól való kitörés visszatesztje következett, majd az árfolyam ezt követően szép, egyenletes emelkedésbe kezdett és a pénteki kereskedési napra már az 50 napos mozgóátlag fölött tudott zárni a piac. Itt is veszélyes, amit a hétfői kereskedésben láthatunk, mivel az árfolyam komoly gap-pel nyitott fölfelé. A kereskedés a londoni piacon 5.358 ponton kezdődött, ami az október-novemberi oldalazásnak a teteje. Innen egy kisebb visszaadás következett ugyanezen a napon. Az árfolyam viszont ezekben a percekben szinte a nyitó szinten tartózkodik 5.352 ponton.

a479

 

 

 

 

 

 

 

Standard and Poor’s 500

 Két héttel ezelőtt, pénteken az árfolyam visszatesztelte a counter trend alól való kiugrását. Azóta töretlen emelkedés jellemzi az indexet, és az árfolyam már a lokális maximumán is túljutott. Egyre nagyobb az esély rá, hogy az index nem folytatja az árfolyamesést, amely közel egy hónapig tartotta reszketve a long pozíciókban ülőket. Néhány jelentős akadály azért még útban van. A következő a letört – majd vissza is tesztelt – támasz vonal, amely ellenállásként 1.120 pont körül fogja akadályozni az indexet a további emelkedésben. Ez a szint nagyjából megegyezik az fibonacci 50%-os szintjével is, így nem valószínű, hogy első nekifutásra sikerül legyűrni az akadályt. Ezt követően viszont a korábbi éves maximumig repülhet az árfolyam, melyet 1.150 pontnál érhet majd el. Ha megint fordulunk, támasz 1.100, 1.080, majd 1.050 pontnál találhatunk.

a480

 

 

 

 

 

 

 

Bovespa

A brazil piacon is egyre több reményt fűzhetünk az emelkedés folytatódásához: a counter trendet itt már két héttel ezelőtt sikeresen áttörte az árfolyam. A múlt hét első felében, két kereskedési szünnapot követően, pótolt a Bovespa is: több, mint 2%-os felértékelődést mutatott szerdán, amellyel a korábbi lokális maximumot is átütötte az árfolyam. Csütörtökön szintén folytatódott az árfolyam emelkedés, melynek az alsó kanóca az 50 napos mozgóátlagot tesztelte vissza; pénteken azonban már nem maradt erő a további emelkedéshez. Itt egy piros dojit láthatunk, amelynek az alsó kanóca azt jelzi, hogy a nap második felében már újra a vevők voltak a dominánsak, bár nem tudták a pozitív tartományban záratni az indexet. Zöld vonallal jelöltem a támaszvonalát a korábbi, középtávú emelkedő trendnek. Ameddig ezen a vonalon nem jutunk túl, addig nem lehetünk abban biztosak, hogy az árfolyam emelkedés folytatódásáról van szó, lehet, hogy csak az éves maximum visszatesztjéről beszélünk.

a481
Kérdezze személyesen elemzőnket!
Név:*
Telefonszám:*
Email cím:
Lakóhely*:
 * -al jelölt mezők kitöltése kötelező!

A bejegyzés trackback címe:

https://eloszto.blog.hu/api/trackback/id/tr211783110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása